dilluns, 1 d’abril del 2013

LA MEVA PRIMERA...MONA!!!






Crec que per ser la primera no està malament!!...a hores d'ara estic esperant amb els dits creuats a veure si a la fillola de la meva germana li agrada ;P

Li falten els complements, uns pollets , un ou de xocolata i la Rapunzel ....

He seguit les instruccions del blog M'agrada cuinar.Bloc de cuina ara les copio també aquí:

INGREDIENTS

Pel pà de pessic:

5 ous
125 grs de sucre
150 grs de farina
1 sobre de llevat
mantega per untar el motlle

Pel farcit de mantega: 

100 grs de sucre
65 ml d'aigua
300grs de mantega

+ Ametlles picades per cobrir els costats de la mona.


Batre els rovells amb el sucre fins a obtenir una pasta blaquinosa .
Afegir-hi la farina i el llevat passats pel colador o sedàs. Barrejar bé. Batre les clares d' ou a punt de neu i també les afegim a la barreja de farina i rovells. ( Barregem amb compte, amb una espàtula)
Posem la pasta en un motllo, untat amb mantega, d' uns 18-20 cm. I ho posem al forn, preescalfat, durant uns 20-25 min a uns 200 graus.
 
 Preparem el farcit de mantega:
 
 La posem uns minuts al microones perquè s' estovi una mica. Amb el sucre i l' aigua fem un almívar (el coem a foc lent fins que veiem que vol començar a espessir-se). El deixem que es refredi . En reservem unes cullerades per untar el pa de pessic. Posem la mantega en un bol i barrejant amb el batedor de varilles elèctric ( o manual), hi anem afegint l' almívar. Ens quedarà una crema untosa.
 
Fem la mona:
 
Partim el pa de pessic per la meitat. Pintem les dues meitats amb l' almívar reservat. Untem els costats del pastís amb mantega i l' arrebossem amb les ametlles picades o els fideus de xocolata.
Untem el pa de pessic amb la meitat de la mantega. Tapem amb l' altre tros de pa de pessic.
Untem amb mantega per damunt i decorem amb la mantega posada en un màniga pastissera.
Acabem posant els elements decoratius que ens agradin.
 
*Per petició de la fillola de la meva germana vaig farcir la mona de Nutella ;P


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada