dimecres, 6 de febrer del 2013
Bunyols de bacallà
INGREDIENTS: (per unes 4 persones)
500grs de patata
600grs de bacallà dessalat
100grs de mantega
100grs de farina
4 ous
1 all picat
cullerada sopera de julivert picat
200grs d'aigua de la cocció de la patata
Tallar les patates a llesques i coure amb aigua.Quan estan cuites afegim el bacallà i també l'escaldem un moment.
Ho escorrem i reservem 200 grs d'aigua. En aquesta aigua hi posem a fondre la mantega. Un cop fosa posem la farina i la remenem uns dos minuts fins que sigui cuita.
Deixem refredar una mica i hi afegim poc a poc els ous de dos en dos i remenem fins que quedi homogeni.
Un cop feta la massa hi afegirem el bacallà i la patata que prèviament hem xafat amb la forquilla i barrejat amb l'all i julivert.
Per fregir-ho posem al foc una cassola mig plena d'oli i amb foc mitjà.
Anem fent boletes de la massa amb dues culleres soperes untades d'oli i les anem posant a fregir . Traiem a mesura que queden rossos i deixem escorrer l'oli posant-los sobre una safata amb paper de cuina.
He extret aquesta recepta de les classes de cuina del Manel Molera, gran professor!
Jo, normalment faig una primera fregida als bunyols, sense que quedin molt rossets, i llavors els congelo. Quan els trec del congelador i torno a fregir queden perfectes!
dilluns, 5 de novembre del 2012
Panellets i...a les penes punyalades!
No es veuen gaire bé però en breu en faig de nous,millor fotografia i recepta inclosa!!!
Bona i dolça setmana!
Bona i dolça setmana!
dimecres, 24 d’octubre del 2012
Pastís de boniato (terapeutic)
Avui no ha estat precisament un bon dia. No sé perquè he pensat que fer un pastís podia ser terapeutic....no en va el meu professor de cuina diu que cuinar és una forma de donar amor i aquesta una forma d'alleujar les penes,no?
Penjaré la recepta en breu...
Penjaré la recepta en breu...
dimecres, 10 d’octubre del 2012
BENVINGUTS!!!!...AMB UN PASTÍS DE MADUIXES!!
Aquest és el naixement del meu blog. Com tot naixement pot comportar uns primers moments difícils i em temo que...lents!
Però trobar una imatge per endolcir el tràngol no serà un problema tractant-se d'un espai dedicat a la meva afició per la cuina.
Doncs per començar la primera foto és la del meu pastís de maduixes, no té mal aspecte ,oi? ;P
INGREDIENTS
300 gr de maduixes
220 gr de sucre
250 gr de farina
4 ous
50 gr oli
mig iogurt natural o de maduixa
mitja culleradeta de canyella
sucre glas per a la decoració
1 sobre de llevat (tipus Royal)
Escalfem el forn a 180 graus.
Amb la meitat de maduixes i la batedira fem un liquat.
Batem els ous amb el sucre fins que n'augmenti el volum . Afegim l'oli , la meitat del liquat de maduixes i el iogurt . Es torna a batre més lentament . Per últim s'afegeix la farina i el llevat i es barreja fins que la mescla sigui homogènia.
Feta la massa la posem al motlle untat amb mantega i una mica de farina . A sobre la massa i aboquem la resta del liquat i ho posem al forn mitja hora aproximadament.
Ho traiem del forn i posem el sucre glas per sobre i si volem unes maduixes de guarnició.
Personalment he fet el pastís amb sucre morè i no he provat de fer-lo amb iogurt de maduixa ...he pensat que potser quedaria molt dolç.
Vaig trobar la Recepta al blog Viviendo dejando vivir.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)